Opzetje vakantiespecial

Met je kinderen naar de Alpen, wat een avontuur!

Je bent zelf helemaal weg van de bergen en dat wil je je kinderen natuurlijk ook meegeven. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen om ze te enthousiasmeren voor de natuur en het buitenleven. Als je kinderen nog heel klein zijn kun je ze gemakkelijk meenemen in een kinderdrager, maar zodra ze ouder worden, is het alweer wat moeilijker om langere stukken met ze te wandelen. Bovendien klinkt wandelen voor hen vaak niet meteen als een droomvakantie.

Ons advies: maak er een waar avontuur van! Tijdens een avontuurlijke gezinsvakantie beleef je iedere dag weer wat anders. Denk aan een mini-huttentocht waarbij jullie in een echte een berghut slapen, klimmen, klauteren of kanoën door een kloof, maar ook spectaculaire activiteiten zoals raften, ziplining, canyoning of paragliding. Een supercombi van quality time met elkaar en lekker actief bezig zijn in de natuur, waardoor je als gezin gegarandeerd een fantastische tijd beleeft in de bergen!

De beste bestemmingen voor avontuurlijke vakanties met kinderen

Er zijn tal van mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie in de Alpen: van Beieren in Zuid-Duitsland tot het Zillertal of Karinthië in Oostenrijk. Maar ook in de Dolomieten of in de Julische Alpen vind je een aantal ideale bestemmingen waar volop te beleven valt met kinderen.

Door het unieke karakter van de bestemmingen in de verschillende Alpenlanden, heeft iedere plek weer wat anders te bieden. Het lieflijke en minder ruige berglandschap in het zuiden van Beieren, Salzburgerland, Karinthië en rond Bled is perfect voor actieve vakanties met kinderen vanaf 6 jaar. Bij Family Active Karinthië kunnen kinderen zelfs al vanaf 5 jaar deelnemen! Zijn de kinderen iets ouder, dan zijn de Outdoor Active Zillertal en Outdoor Active Val di Sole een absolute aanrader!

En voor tieners is the sky the limit! Zij kunnen zich helemaal uitleven met speciaal voor hen samengestelde adrenalinepakketten, zoals in het Zillertal en Outdoor Active Bovec in Slovenië, die je naar wens verder kunt uitbreiden.

Individuele gezinsvakantie met groepsactiviteiten

Anders dan wat je zou vermoeden, zijn dit individuele gezinsvakanties. Vakantie is immers bij uitstek de gelegenheid om weer eens even echt samen te zijn en te genieten met elkaar. Tijdens deze actieve vakanties verblijf je als gezin in een comfortabele accommodatie. Al naar gelang de mogelijkheden ter plaatse en jullie wensen varieert dat van een fijn appartement of sfeervol 3-sterrenhotel tot een luxe 4-sterrenhotel met zwembad.

De meeste activiteiten vinden juist weer in groepsverband plaats. Een leuke gelegenheid waarbij je samen optrekt met andere gezinnen, veelal met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie. De activiteiten nemen in het algemeen een dagdeel in beslag, zodat er voldoende tijd overblijft om lekker te luieren, een boek te lezen, te zwemmen of de omgeving te verkennen.

Wandelen met kleine kinderen

Wil je ontdekken of je kinderen het ook leuk vinden om meerdere dagen te wandelen, kies dan een leuke bestemming die geschikt is als uitvalsbasis, van waaruit je meerdere dagwandelingen kunt maken. Door gebruik te maken van kabelbanen hoef je minder hoogtemeters te overbruggen. Bovendien vind je bovenaan veel bergstations ook waanzinnige speelplaatsen voor je kinderen.

Huttentochten met kinderen

Een echt avontuur is natuurlijk een heuse huttentocht. Wie met kinderen op huttentocht gaat beleeft de bergen op een hele andere manier. Kinderen kijken met een andere blik naar de natuur, en zien dingen die ons als volwassenen waarschijnlijk helemaal niet waren opgevallen.

Of wat dacht je van een tocht van hut naar hut in de Brenta Dolomieten? Een huttentocht voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar door een surrealistische bergwereld, waarbij je bovendien 1 dag op pad gaat met een privé berggids over één van de mooiste via ferrata routes van de Alpen: de Via delle Bochette. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Echter, zeker niet iedere huttentocht is geschikt voor kinderen. Zo moet je bij veel meerdaagse wandeltochten rekening houden met wandeltijden van 6-8 uur per dag, wat voor veel volwassenen al een uitdaging op zich is. Maar als je een afwisselende route kiest met minder wandeluren per dag is een huttentocht een onvergetelijke avontuur voor het hele gezin!

Ben je er over uit dat een huttentocht met je kinderen de volgende uitdaging wordt, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is de Stelvio National Park Trail in het zonnige Val di Sole speciaal uitgestippeld voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. De tocht bestaat uit 4 wandeldagen waarbij je zo’n 4 uur per dag aan het wandelen bent. De route is bijzonder afwisselend, op de tweede dag steken jullie zelfs samen met een gids een gletsjer over!

Gletsjertrekking met kinderen

Zijn jullie echt avontuurlijk ingesteld en in voor een uitdaging? De Aletsch Gletsjer Experience is dan zeker een aanrader! Want zeg nou zelf: hoe gaaf is het om op de allergrootste gletsjer van de Alpen te lopen? Deze meerdaagse belevenis is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, die tenminste 6 uur per dag kunnen wandelen.

Het begint met het Eggispoint viewpoint, van waar je een ongekend uitzicht hebt over de gletsjer. Daarna trek je verder de bergen in en voert het pad je langs de reusachtige Aletschgletsjer. De overnachting in een berghut maakt het avontuur compleet! De volgende dag volgt het hoogtepunt van deze unieke trip: de gletsjerexpeditie onder begeleiding van professionele berggids. Tijdens de wandeling over de gletsjer, vanzelfsprekend goed beveiligd, leer je een aantal fascinerende feiten over de 23 km lange Aletschgletsjer en zijn geschiedenis.

Bereid je voor op indrukwekkende ijsformaties, gletsjerspleten en een bijzondere diversiteit aan kleuren; dit avontuur vergeet je gegarandeerd nooit meer!

 

AlpenReizen is te bereiken via 010 – 767 00 97 / info@alpenreizen.nl

Waar moet je op letten deze zomer?*

In Oostenrijk geldt nog steeds de 1,5 meter afstandsregel (oftewel de „baby olifant“). Mondkapjes zijn enkel verplicht in het OV, in de medische sector en ik apotheken. Hier vind je ook de actuele info van het ministerie, die doorlopend bijgewerkt wordt

*Deze voorzorgsmaatregelen onder voorbehoud van verdere versoepeling of strengere maatregelen a.g.v. het aantal besmettingen


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/bergenmagazine-digitaal.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Opzetje vakantiespecial

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/bergenmagazine-digitaal.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Opzetje vakantiespecial

    Volgend artikel

SNOW explorer is hét nieuwe magazine in Nederland en België voor de recreatieve wintersporter die op zoek is naar nieuwe ervaringen en belevenissen in de sneeuw. Het verschijnt 2x per seizoen, zowel in print als digitaal magazine en verspreiding gaat naar abonnees, via kioskverkoop en via samenwerkende partners. 

SNOW explorer is een special interest magazine voor de wintersporter die niet uit is op prestaties, kilometers of snelheid, maar op de wintersporter die wil genieten en op zoek is naar unieke belevenissen en ervaringen die blijvende herinneringen achterlaten. ‘Explorer’ geeft de mindset van de titel aan, inspiratie, informatie en advies. Centraal in elkartikel of rubriek staat ‘exploring’: nieuw(-s), ontdekking, beleving, ervaren.